Isten bérgyilkosa
Isten bérgyilkosa

Isten bérgyilkosa

Enyém a bosszú és a megtorlás, amikor megtántorodik lábuk, mert közel van vesztük napja, és siet, ami rájuk vár.

5Móz 32,35

Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim, hanem adjatok helyet az ő haragjának, mert meg van írva: “Enyém a bosszúállás, én megfizetek” – így szól az Úr.

Róm 12,19

Ezek a bibliai passzusok egyértelművé teszik egy keresztény ember számára, hogy ő maga nem állhat bosszút az őt ért sérelmekért, ezt rá kell hagynia Istenre.

A Biblia tanítása ugyanakkor azt is közli, hogy Isten szuverén Úr, aki bármit megtehet, a gonosz erők is az ő hatalmában vannak, bosszúja beteljesítéséhez már ebben a világkorszakban is bármilyen eszközt felhasználhat.

Ezért pedig nincs az a földi vagy nem evilági jogrend és bíróság, amely Őt önbíráskodásért bíróság elé állíthatná. 🙂

Ez a teológiai igazság adta meg az ihletet és az alapötletet tervezett fantasy regényemhez, az Isten bérgyilkosához.

A regény főhőse Nekmaél, aki az egyik elsőként teremtett angyal (kerub). Nevének jelentése: Isten bosszúja. Istentől kapott feladata az lett volna, hogy az igazságtalanságokra adott válaszként érvényesítse Isten igazságát és ítéletét.

Nekmaél azonban az angyalok lázadásakor Hélél ben Sachar (Lucifer) mellé áll, így ő is bukott angyallá válik.

Egy drámai esemény után azonban hátat fordít mesterének, majd kap még egy lehetőséget. Nem térhet vissza a Mennybe, de megkapja a Menny védelmét, és az Úr eszközeként adott esetekben végre kell hajtania Isten bosszúját. Ha híven végzi feladatát, nem lesz része a bukott angyalok sorsában a végítéletkor.

Számos küldetést hajt végre, van, hogy a földi igazságszolgáltatást is segítve, de előfordul hogy épp azzal szembefordulva juttatja érvényre Isten evilági ítéletét.

Ám egyszer eljön a nap, amikor újra szembe kell néznie egykori mesterével, Hélél ben Sacharral.

A regény egy univerzumban játszódik az előreláthatóan októberben a NewLine Kiadónál megjelenő Az utolsó rend című regényemmel, de szorosan nem kötődik annak cselekményéhez.

Egyelőre ebook formátumban, magánkiadásban tervezem publikálni, a többit majd meglátjuk! 🙂

Vélemény, hozzászólás?