Eddigi vélemények “Az ifjú Jézus” című e-novellámról!
Eddigi vélemények “Az ifjú Jézus” című e-novellámról!

Eddigi vélemények “Az ifjú Jézus” című e-novellámról!

Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam Az ifjú Jézusról az utóbbi hetekben, ezekből szeretnék egy párat megosztani veletek.

“Bátor tett, egy ilyen mű megírása, és azt kell mondanom, hogy jól tetted, hogy bevállaltad, és megírtad. Imádtam. Mindenki szereti a szerelemet, és a romantikát. A novellád közelebb hozza az emberhez a távolinak tűnő Jézus fogalmát. Akár hívő, akár egy ateista ember számára szórakoztató lehet. Köszönöm, hogy megosztottad velünk.” (Lily Defiant írónő)

“Legutóbb kedves Írótársam, Bert Miller novelláját olvastam, Az Ifjú Jézus címmel.
Kicsit más, mint a megszokott bibliai történetek. Itt a fiatal Jeshua életének egy kis töredékébe pillanthatunk be, keresve a válaszokat arra, hogy lehetett-e a Mindenható fiának érzelmi kötődése egy nő iránt? Sokunkat elgondoltat a kérdés, mert ezt valójában nem tudhatjuk. Ez a 32 oldalas történet egy bepillantást enged mutatni arra, hogy mi “lehetett”, mert ugyebár mi, hívő emberek nem is gondolunk ebbe bele.
Mindenesetre nagyon jó szövegkörnyezet tárul elénk, kellően felépített, körvonalazott történet, látszik, hogy kutatómunka is áll a mű mögött. Ami nagyon nagy dicséretre ad okot, hogy a végkifejlet, a mű mondanivalója szívhez szóló.
Nagyon ajánlom mindenkinek ezt a kis történetet, aki szeretne elgondolkodni a nagy kérdéseken, és a miérteken egy olyan történetben, aminek mondanivalója előtt meghajtjuk a fejünket.
Köszönöm, hogy olvashattam, és alig várom a szerző további történeteit.” (Tanila Jensen írónő)

“A történet rövid volt, de annál gondolkodtatóbb. Megismerjük Jeshuát, aki szerelmes lesz egy lányba. Dilemmába ütközik, vajon a lányt vagy a kijelölt utat válassza? Álmai révén válaszokat kap.
Nagyon jó volt olvasni, igazán szerethető karaktereket vázolt fel. A történet végére mély benyomást keltett. Szívesen olvasnám bővebben, hiszen könnyedén eltudtam képzelni az akkori tájat, szépen leírt mindent.
Örömmel veszem, hogy papként hozzátudott nyúlni ismereteihez. Hiszen mindig hangoztatom, akinek van szaktudása, az érti a legjobban. Hitelesen és érdekesen leírja.
Érdekes a kor, és aki szereti az ókort, azok sem csalódnának benne.
Köszönöm a lehetőséget és az élményt az írónak!” (Buótyik Dorina írónő)

“Először is szeretném megköszönni Bert Millernek, hogy bizalmat szavazott nekem. 
Valószínűleg magamtól sosem olvastam volna el, mert nem igazán kötnek le a keresztény, illetve a vallással kapcsolatos történetek. Ám van az a pont, amikor felbukkan egy író, és úgy fogalmazza meg ezeket a dolgokat, hogy azok figyelmét is leköti, akik nem hívők, vagy nem érdekli őket a téma, mint esetünkben is történt Bert Miller személyében.
Elgondolkodtató, hiszen annyi minden van a világban, ami egyszerű emberi ésszel szinte fel nem fogható. 
Hanna és Jeshua szerelme igencsak érdekes volt. Ugyan nem lehettek együtt, de mégis képesek voltak önzetlenül szeretni egymást. Laikus szemmel nézve teljesen olyan, mintha ők ketten akarva – akaratlan is lelkitársak lettek volna. Talán azok is voltak.
Egyetlenegy problémám van csak vele: túl hamar lett vége.
Nagyon szívesen olvastam volna még tovább is. Bár, azért azt még hozzáfűzném, hogy bennem felmerült az a kérdés, hogy Hannát valóban Ő ragadta-e magával, vagy valami más történhetett? Talán jobb nem feszegetni ezeket a kérdéseket, mert amire kell, arra előbb vagy utóbb úgyis megkapjuk a választ. Köszönöm az élményt Bert Miller írónak!” (Alexandra könyves blogja)

“Egyszerűen fantasztikus a novellád. Én nem tartom magam vallásosnak, de ha az lennék, akkor szeretnék egy olyan pappal találkozni vasárnaponként mint amilyen te vagy.
Tiszta, sallangmentes leírás, az érzelmek gyönyörű bemutatása, gyönyörű képekkel leírva. Csak gratulálni tudok az írásodhoz.
Azt hiszem így lehet közelebb hozni a vallást, az emberekhez.
Kíváncsian várom a következő írásodat.” (Fejes Gábor)

“Régóta érdekelnek Bert Miller írásai, de mikor megtudtam, hogy nyomtatott könyv formájában is fogom tudni őket majd olvasni, úgy döntöttem, hogy türelmes leszek, és kivárom, míg megjelennek…
Aki hasonló cipőben jár a gyerekkorát illetően, mint én, biztosan motoszkáltak benne is hasonló teológiai kérdések:

  • Mi minden történt a kis Jézus megszületése, és a “Megváltó-vá válása” között?
  • Volt szerelmes?
  • Gondolt-e családalapításra?
  • Hogy teltek a napjai?
    Nos, ebben a novellában a válaszok:
  • Igen. (A szerelem nem bűn.)
  • Igen. (De számára nem adatotthatott meg.)
  • Tisztességes-, becsületes munkával, és azzal, hogy harmóniát teremtsen az emberi- és az isteni tudata között.
    Karakterek kapcsán igazán szimpatikus volt Lea, Jeshua huga, ahogy, s amiket mondott, számomra rokonszenves volt nagyon.
    Aztán Mikáél arkangyal… neki kifejezetten örültem, egyrészt mert maga a hitvilág kapcsán is ő a “kedvenc” angyalom, a történet szempontjából viszont azért, mert válaszokat kaphatott Jeshua, és segítséget a gondolatai/álmai/érzései megértéséhez.
    De az egész novella légköre, ami igazán tetszett, plusz az, hogy bemutatta, hogy Jeshua bár Isten fia, mégiscsak ember, és emberként érez és gondolkodik. Viszont mindemellett hatalmas benne a kötelesség tudat -, hogy bizony hiába vágyik egyes dolgokra, ő többek megváltásáért felel, és aszerint kell élnie, cselekednie, hogy a “küldetését” sikerüljön teljesíteni.
    Egy szó, mint száz: nagyon szép írás, és nagyon örülök, hogy olvashattam!
    Köszönöm, Bert Miller, és alig várom, hogy nyomtatva legyen a könyved!” (Eöri Klaudia)

Kapható a NewLine webshopban!

Közvetlenül tőlem is megrendelheted itt!

Vélemény, hozzászólás?