Eddigi vélemények “A menedék” című kisregényemről
Eddigi vélemények “A menedék” című kisregényemről

Eddigi vélemények “A menedék” című kisregényemről

Január elején jelent meg A menedék című kisregényem az Arte Tenebrarum Kiadónál, amelynek még két folytatása lesz, és a harmadik rész megjelenésével egy időben, – már regényterjedelemben és háromféle nyomtatott kiadásban – együtt is megjelenik majd a három rész Az utolsó rend címmel. Erről részleteket itt olvashatsz.

A menedék hivatalos fülszövege:

A Sötétség fejedelme „Sonny Orient” néven már évszázadok óta a Földön tartózkodik, és egy napon elérkezettnek látja az időt, hogy létrehozza az antikrisztusi világbirodalmat. Felhasznál egy Samuel Meyer nevű embert, akinek múltját eltörölve, új személyazonosságot ad, és Declan Xavier néven gyanúsan hamar Izrael miniszterelnökévé teszi. Ezzel kezdetét veszi a Gonosz nagyszabású tervének megvalósítása.
Egyetlen titkos, föld alatti szervezet van a világon, amely ismeri Orient kilétét és szándékait: „az utolsó rend”. A szervezet egy új tagja, Joe Kalmar tiszteletes azt a feladatot kapja, hogy mentsen meg Sonny gyilkosai elől egy luxusprostituáltat, Melissát, aki emlékszik Xavier előző életére, és egy Mandela-effektussal foglalkozó honlapon publikálja is ezt a kompromitáló információt.
Mit rejt valójában Joe múltja? Honnan származnak az egyre inkább megmutatkozó különleges képességei?
Van-e jelentősége Melissa és Kalmar tiszteletes közös múltjának?
Kicsoda Mickey, a titokzatos csuklyás figura, aki mindenkiről mindent tud?

Apokaliptikus sci-fi regénysorozat egy lelkész tollából.
Nem csak hívőknek.

A következőkben a kisregényről eddig született véleményeket szeretném közzétenni egy posztban.

Az első konkrét visszajelzés A menedékről Rauschenberger Norberttől érkezett, a szerzői facebook oldalamon reagált komment formájában:

Először úgy terveztem, hogy megvárom Az utolsó rend trilógiát egyben, s majd akkor elolvasom. Nos…, maradjunk annyiban, hogy egy hete megvettem e-könyv formájában A menedéket, és még aznap ki is olvastam. Nagyon tetszett, szeretem (többek közt) az ilyen témájú könyveket. Nem csalódtam a megérzésemben, hogy ezt a könyvet nekem el kell olvasnom. Sőt! Nagy öröm számomra, hogy egy újabb tehetséges kortárs magyar író írását ismerhettem meg. Várom a folytatásokat (Az örökség, A pápa), hogy alakul majd a főszereplők további sorsuk. S persze Az utolsó sci-fi antológiát is, melyben szerepelni fog ennek a történetnek az előzménye is.

Nagyon szépen köszönöm Norbertnek ezt a pozitív visszajelzést, és hogy nyomon is követte, hogy milyen művek várhatóak még tőlem ebben a sorozatban!

A komment eredeti elérhetősége.

Szintén nagyon örültem a Magyar Szerzők Könyvei Blog kritikájának, Kovács Ági tollából:

Köszönöm a szép, pozitív kritikát, Ági!

Az írás eredeti elérhetősége.

Nagyon jól esett a Beszélgessünk az írókkal facebook csoport Olvassuk egymás könyveit! projektjének keretében írt olvasói kritika Fejes Gábortól, önálló posztban:

Sziasztok. Sikerült elolvasnom az első könyvet a kihívásból. Elöljáróban elmondanám, hogy amikor elkezdtem olvasni az előszót, akkor kicsit meglepődtem. Egy lelkész, ír egy könyvet a jó és gonosz harcáról? Attól féltem hogy vajon hogy fogja ezt megoldani, hogy számomra is érthető legyen. És vajon mennyire fér bele neki az akciójelenetek realista leírása? Mint kiderült, feleslegesen aggódtam. A lapok szinte maguktól maguktól fordultak, a történet olvastatta magát, és a szereplőket igencsak megkedveltem. Egy dolgot szeretnék még kiemelni. Az író stílusa nem megszokott. Mivel nem vagyok profi író, így nem tudom megmagyarázni hogy mi a különbség, de úgy éreztem mintha képregényt olvasnék. Lendületes, gyors cselekményszövés, és kevés elmélyülés. Én alapban a lassú folyású könyveket szeretem, de úgy a huszadik oldal környékén ráéreztem a ritmusára, és nagyon élveztem. Várom a folytatást.

Hálásan köszönöm, Gábor!

A poszt eredeti elérhetősége.

Szívet melengetőek voltak Fekete Zsófia író, blogger megtisztelő szavai:

Ez volt életem első e-könyve és sci-fije, amit valaha is olvastam. Az elején sikerült nagyon durván belekeverednem a nevekbe, de ez csak az én figyelmetlenségem miatt fordulhatott elő. Nagyon hamar magával rántott a történet, amit nem gondoltam volna egy ilyen témájú könyv kapcsán. Nagyon tetszett, minden apró részletével együtt. Kicsit nehezen tudok szóhoz jutni, mert nagyon a hatása alá kerültem. Egyetlenegy problémám volt csak vele: túl hamar a végére értem. Bert Miller első könyves szerző létére nagyot alkotott. Pörgős, eseményekkel teli, szenzációs alkotás. Nagyon várom a történet folytatását! Figyelemmel fogom kísérni a szerző munkásságát, és ahogy lehetőségem adódik, beszerezni minden megjelent e-könyvét, illetve nyomtatott könyvét is. Mert úgy érzem, hogy bőven tartogat még meglepetéseket. Ügyesen megmozgatta a fantáziámat. Köszönöm ezt a csodálatos élményt! 
Tessék gyorsabban írni a folytatást, megesz a kíváncsiság!

Nagyon köszönöm, Zsófi!

Az írás eredeti elérhetősége.

Ivády Orsolya írónő saját szerzői facebook oldalán tette közzé gondolatait A menedékről:

Sziasztok! Ma, húsvét alkalmából egy könyvajánlóval jöttem. Tegnap sikerült befejeznem Bert Miller: Menedék c. e-könyvét. Hát mit ne mondjak, engem nagyon megfogott. Kifejezetten tetszettek a bibliai idézetek, illetve utalások a Bibliára (nem sok ilyen könyvet olvastam még). A szereplők nagyon szépen voltak jellemezve és érezni lehetett az igazi emberi kapcsolatokat. Joe és Lea kapcsolata nekem nagyon átjött. Olyan igazi, valós házaspár. Szerelemmel, aggódással, a gyermek utáni vággyal…A misztikum is kellőképpen átjött, nem volt erőltetett, hanem szépen megfontolt, kissé tudományosan megközelítve. Egy bajom volt vele, de szerintem, aki már olvasta szintén így volt vele, hogy akkor lett vége, mikor belendültek volna a történések és úgy olvastam volna tovább, hogy mi fog még történni. Úgyhogy várom nagyon a folytatást, de ez a kis könyv előzménytörténetnek és az érdeklődés felcsigázásának tökéletes. Úgyhogy én meleg szeretettel ajánlom mindenkinek.

Hálásan köszönöm a kritikát, Orsi!

A poszt eredeti elérhetősége.

Ha még nem olvastad, de kedvet kaptál rá, A menedék megvásárolható, a teljesség igénye nélkül:

Legolcsóbban és legegyszerűbben a kiadónál.

Kapható továbbá: az Álomgyárnál, a Bookline-nál, a Lira.hu-n, a Librinél, a Dibook-on, és az ekönyv Magyarország-on is!

Vélemény, hozzászólás?