Fróna Zsófia – A fegyverforgató (Démonok közt)
Fróna Zsófia – A fegyverforgató (Démonok közt)

Fróna Zsófia – A fegyverforgató (Démonok közt)

Elolvastam Fróna Zsófia A fegyverforgató – Démonok közt című regényét is, amely A fegyverforgató – Fegyverek háza című urban fantasy regény folytatása.

Miután elolvastam az első részt, rettentően kíváncsi voltam a folytatásra, és az ahhoz írt ajánlóm után el is kezdtem olvasni.

Azt kell, hogy mondjam, hogy még a nagyon jól sikerült első részhez képest is hatalmas élmény volt, szinte letehetetlen!

A regény nagyon szépen bontja ki az első részben elkezdett szálakat.

Spoiler!

Annak ellenére is, hogy az írónő az első részben is sejteti, hogy ki valójában emberi alakban Megaira fegyvere, Setan Kober, mégis óriási fordulat a regényben az, hogy ő nem más, mint Christopher!

Már az első részben is szépen bimbózik kettejük közt a szerelmi szál, amely a regény folyamán beteljesedik.

Spoiler vége!

Abból a szempontból is egyenes, zökkenőmentes folytatása a mű az első résznek, hogy tovább folytatódik az ismert karakterek alakjának differenciálása, árnyalása.

Az írónő további információkat, jellegzetességeket mutat meg az általa az első részben zseniálisan megalkotott világból, tovább fokozva ezzel az olvasó érdeklődését.

Ezek mellett a regény rendkívül cselekményes, filmszerűen pörögnek az események, amelyek által szinte beszippantja az olvasót.

Fokozódnak az izgalmak, az az ismerős, jóleső “olvasói feszültség”, amely egy igazán izgalmas történet olvasására jellemző. Nagyszerű kikapcsolódást jelentett, nálam mindenképpen helye van a “rongyosra olvasható” könyvek között, mindenkinek csak ajánlani tudom!

A szereplőket nagyon megkedveltem, és izgatottan várom a minden bizonnyal ígéretes folytatást, A fegyverforgató – Baljós szövetségek című regényt, amely sokunk reményei szerint az idén még megjelenik!

Vélemény, hozzászólás?